Karácsonyi köszöntő

karácsonyi üdözlet

Burton Hillis azt mondta: “A legjobb karácsonyi ajándék mind közül: az egymásba merülő családtagok jelenléte.”

Karácsonyi köszöntő

Így a naptári év végéhez közeledve megérint mindannyiunkat a karácsony varázsa, ez a titkokkal övezett megható nap, amely nemcsak a kereszténység, hanem a család, a békesség, az életbe vetett hit ünnepe is.Az ünnep meghittségét, harmóniáját elsősorban magunknak kell kialakítani: békességet, nyugalmat  teremtve a családban és a nagyobb közösségekben egyaránt.

Az ünnepi asztal mellett, a gyertya lángjánál visszagondolunk az elmúlt év örömeire, bánataira,  kudarcaira és  sikereire. Elgondolkodunk azon, vajon mi lehet 2017 karácsonyának üzenete?  Természetesen mindenki számára más és más.

A karácsonynak azonban örök és mindig aktuális üzenetei is vannak: ilyen a szeretet, a törődés, a tisztelet, az egymás iránti  türelem, a mások megértésének szándéka, az önzetlenség.

Őrizzünk meg ebből az ünnepi pillanatból morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira azért, hogy azokból is kicsit ünnepit, kicsit méltóságteljest, a hétköznapitól eltérőt varázsoljunk!

     E gondolatok jegyében, egy mögöttünk hagyott  – talán az előző évekhez képest kevésbé nehéz – év végén, kívánok városunk minden lakójának békés, áldott  karácsonyi ünnepet és eredményekben gazdag, örömteli  boldog új esztendőt!

 

Gömze Sándor

polgármester

Scroll Up
Betűméret változtatása
Kontraszt