Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lakossági tájékoztató az aktuális intézkedésekről – COVID-19

Kedves Tiszalöki Lakosok!

A Kormány 2020. november 11-én 00:00 órától hatályba léptetett intézkedései, és annak gyakorlati következményei településünkön:

– Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A  kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés (munkába-munkából járás), amelyet azonban igazolni szükséges.  Mentesülési ok továbbá az egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet, valamint életvédelmi cél.

– Kutyasétáltatás céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a  lakóhely, a  tartózkodási hely,  vagy a  szálláshely elhagyása, illetve a  közterületen tartózkodás azzal, hogy a  kutyasétáltatás során a lakóhely, a tartózkodási hely, vagy a szálláshely 500 méteres körzete nem hagyható el.

– Minden gyülekezés tilos!

– Az éttermek és gyorséttermek  vendéget nem fogadhatnak. Vendégnek ott csak az  étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A  házhoz szállítás továbbra is igénybe vehető. Az  üzemi étkezdék nyitva tarthatnak.

– Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkút kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva, és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki.

– Az egyéb szolgáltatók  (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek, úgy, hogy a kijárási tilalom szabályait be kell tartani!

 – Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a  kulturális eseményeket, valamint a  karácsonyi vásárokat. A mai nappal bezárásra került a Tiszalök Kávéház, a Fitness Centrum, a Városi Könyvtár és Művelődési Ház, és a Honvéd utcai sportpálya.

– A  vallási közösségek szertartásai a  vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg.

– A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megtartani. A Tiszalöki Városi Sportegyesület – több más, a bajnokságban szereplő egyesülettel egyetemben – a sportolók egészségének védelmében a labdarúgó bajnokságtól visszalépett. Az elmaradt mérkőzések pótlására tavasszal kerül sor. A kézilabda utánpótlás területén még folynak az egyeztetések.

– Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. Így a kültéri kondipark is használható, azonban egyszerre legfeljebb 5 fő veheti igénybe. A Kenyérgyári –holtágon  a horgászat a távolságtartás irányadó szabályainak betartásával korlátozás nélkül folytatható.

– A bölcsőde, az  óvodák és az  általános iskola a  8. osztályig a  megszokott rend szerint nyitva tartanak, a  speciális intézményi védelmi intézkedéseket az  igazgató határozza meg. Az  iskolák a  középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendben működnek.

– Magán és családi rendezvények (például születésnap) 10 főig megtarthatóak.

– Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg.

– Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak a szükséges, meghatározott személyek vehetnek részt.

–  Iskolánk, óvodáink, a bölcsőde, és az Idősek Gondozó Otthonának dolgozóit – külön kormányrendeletben foglaltak szerint – hetente tesztelni fogjuk.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek!

Javaslom továbbá, hogy

– a buszmegállókban,

– óvodák és az általános iskola előtti közterületen,

– a piac, illetve a népkonyha területén saját és mások egészségének védelme érdekébenviseljünk maszkot és tartsuk be a kötelező távolságot!

Részletes szabályokkal kapcsolatban keressék bizalommal Csikósné Juhász Erika aljegyzőt az 578-501-es,  vagy Olajos Mariann ügyintézőt az 578-500-as telefonszámon!

A hivatkozott kormányrendelet a www.magyarkozlony.hu oldalon érhető el.

A tét nagy!

Vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel:                                                                                       

                                                                                                            Gömze Sándor

                                                                                                             polgármester

Scroll Up
Betűméret változtatása
Kontraszt