Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lakossági tájékoztató maszk viselésével kapcsolatban

Tisztelt Tiszalöki Lakosok!

 

Örömmel tudatom, hogy a városban továbbra sincs igazoltan koronavírussal megfertőződött beteg! Köszönöm, hogy – néhány esettől eltekintve – a lakosság kellő komolysággal vette és veszi az országos és a helyi járványügyi rendelkezéseket! Remélem, hogy ha továbbra is kellően figyelünk egymásra, akkor sikerül a járvány lecsengéséig fenntartani ezt a helyzetet.

 

A veszélyhelyzet következő szakaszában módosulnak a kijárási korlátozás intézkedései, könnyítéseket és szigorításokat is fognak tartalmazni, melyek részletesen a kormányrendeletben lesznek találhatók. Több lehetőségünk lesz otthonunkból kimozdulni, mozogni, ugyanakkor éppen e miatt még inkább indokolt, esetenként kötelező lesz a maszk használata!  A járvány megelőzése érdekében továbbra is javasoljuk mindenkinek, hogy viseljen maszkot, amikor több ember közé megy (vásárol, utazik, sorban áll, stb.). A maszk amellett, hogy valamilyen szinten gátolja a tüsszentés és köhögés által a levegőbe jutó cseppek terjedését, megakadályozza azt is, hogy a kezünkkel közvetlenül a szánkhoz és az orrunkhoz érjünk.

 

HASZNÁLJUNK SZÁJMASZKOT!

 

Munkatársaim a mai naptól (2020.04.30. csütörtök) elkezdték az önkormányzatunk  által vásárolt mosható maszkok, valamint az önkénteseknek kiosztott, leszabott alapanyagból általuk varrott maszkok eljuttatását a lakosság részére! A következő hét elejére érkezik meg újabb 1800 db maszk, melyek szintén kiosztásra kerülnek. Háztartásonként 2 db maszkot tudunk biztosítani.    Aki valamilyen okból nem kapott, az a Városi Könyvtárban miden nap 8 – 12 óra között átveheti. (A maszkot első használat előtt, majd  minden viselés után enyhén klóros (pl. domestos), vagy más fertőtlenítős vízbe áztassák 10 percig, mossák ki magas hőfokon (60-90 fok), majd szárítsák meg, és vasalják ki!)

 

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk Tiszalökre! Csak EGYÜTT sikerülhet!!

 

Tisztelettel: Gömze Sándor polgármester

Scroll Up
Betűméret változtatása
Kontraszt