Tiszalök Város Önkormányzatának tájékoztatója

városháza

Az alábbi értesítést (mellékelve egy nyilatkozattal) juttattuk el minden 70 év feletti helyi lakoshoz. Amennyiben van lehetőségük, idős szomszédaikat, ismerőseiket kérdezzék meg, hogy megkapták-e, megtalálták-e postaládájukban az önkormányzat értesítését.
Felelősen gondolkodva VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!
Köszönjük a segítségüket !
ÉRTESÍTÉS
Tisztelt Címzett!
A koronavírus terjedésének megelőzésére tekintettel fokozott figyelemmel vagyunk a 70 év feletti tiszalöki lakosokra.
Erre a 46/2020.(III.16.) Korm. rendelet is kötelezi a település polgármesterét, idézem:
„2.§ (1) A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.
(2) Ha a 70. életévét betöltött személy az (1) bekezdésben foglaltakat vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.„
Mindezek alapján, akik a mellékelt nyilatkozat aláírásával vállalják, hogy nem hagyják el lakóhelyüket, és akiknek családtagjai nem tudnak segíteni, az ellátásuk biztosítása érdekében az önkormányzat az alábbiakban tud segítséget nyújtani.
  • – Heti 1 alkalommal történő bevásárlás alapvető élelmiszerekből, az igénylő által előre összeállított lista alapján.
  • – Rendszeresen szedett gyógyszerek kiváltása, havonta 1 alkalommal.
  • – Szükséges gyógyászati segédeszközök kiváltása igény szerint.
Az előbbiekben felsorolt feladatok biztosítása érdekében telefonos ügyfélszolgálat kerül felállításra a Családsegítő Szolgálatnál, amely az említettekkel kapcsolatban munkanapokon reggel 8.00 órától esete 18.00 óráig az alábbi telefonszámokon érhető el:
06 42/578-033
+36 70/3646-476
Scroll Up
Betűméret változtatása
Kontraszt