Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

TISZALÖK VÁROS KÖZCÉLÚ ÉPÜLETÉNEK KOMPLEX ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE – TOP-3.2.2-15-SB1-2016-00002

Tiszalök Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által  meghirdetett Önkormányzatok által vezérelt a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében elnevezésű pályázati konstrukcióban 166,19 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert

A pályázati felhívásra az Tiszalök Város Önkormányzata 2016.06.10-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2018.10.31-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.2-15-SB1-2016-00002. A fejlesztés célja a Polgármesteri Hivatal, az Egészségügyi Központ, az Egyesített Szociális Intézmény, a Városi Könyvtár, a Művelődési Ház, a Kerekerdő Óvoda felújítása. Az épületek korszerűsítése régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épületek energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése, megújuló energiahordozókkal való ellátása vált valóra. A projekt 166,19 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően a hat épületeken összesen 94 kW-os napelemes rendszer került telepítésre, valamint a Polgármester Hivatal és az Egészségügyi Központ épületének fűtéséről egy-egy 67 kW-os hőszivattyú gondoskodik, melynek köszönhetően az épületek közüzemi számlái is jelentősen csökkenek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 „A projektről bővebb információt a http://www.tiszalok.hu// oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:

Gömze Sándor Attila, polgármester

Elérhetőség:     Tel. 06-70/315-2131

E-mail: polgarmester@tiszalok.hu

Scroll Up
Betűméret változtatása
Kontraszt