Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tiszalök Város Operatív Csoportjának lakossági tájékoztatója

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Összefoglaló Tiszalök Város Operatív Csoportjának 2020. március 14-én 9:30 órai kezdettel tartott, a koronavírus járvánnyal kapcsolatos egyeztetéséről, mely Gömze Sándor polgármester által került összehívásra.

Jelen voltak: polgármester, jegyző, aljegyző, önkormányzati képviselők, polgárőrség-, rendőrség képviselői, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények vezetői, a Tiszalöki Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Az egyeztetésen elhangzottak közül az alábbi, mindenki számára fontos tájékoztatást adjuk:

Településünkön jelenleg a koronavírus járvány megelőzésének szakaszában vagyunk, amelyet az alábbi intézkedésekkel támasztunk alá:

 1. Az Egészségügyi Központban valamennyi rendelés és az orvosi ügyelet továbbra is folyamatosan működik.

Amennyiben vírusra utaló tünetek jelentkeznek, akkor nem személyesen, hanem telefonon kell jelentkezni a háziorvosoknál, rendelési időn kívül az orvosi ügyelet telefonszámán (+36 42 278 405).

 1. A településen lévő gyógyszertárak a megszokott nyitvatartási időben állnak a szolgáltatást igénybe vevők rendelkezésére. A kiszolgálás rendjét az előírás szerint tartsák be!
 2. Az önkormányzati fenntartású óvoda és bölcsőde továbbra is működik, fokozott figyelemmel a fertőtlenítés és higiénés szabályok betartásával.

Amennyiben a gyermek felügyelete otthonában megoldható, az intézménylátogatás mellőzését kérjük.

 1. A Kormány döntése értelmében az általános iskolai oktatás hagyományos formájában 2020. március 16-tól előre nem meghatározott ideig szünetel, az oktatást digitális formában az iskola biztosítja és szervezi. Az ügyeletről és az oktatás menetéről folyamatosan tájékoztatják az érintetteket.
 2. Tiszalök Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye Idősek Gondozó Központjában teljes látogatási tilalom van. Az időskorúak szociális étkezését az eddig megszokott formában továbbra is biztosítja. Az ételkiosztás a főzőkonyhán kívüli átadással fog történni.
 3. Városi Könyvtár és Művelődési Ház az eddig megszokottaknak megfelelően fogadja látogatóit, azonban a csoportos foglalkozások, rendezvények elmaradnak.
 4. A köz- és gyermekétkeztetés szabályai:
 • Az általános iskola főzőkonyhájából a vendégétkeztetést és a fizetős gyermekétkeztetést továbbra is biztosítjuk. Az ételek kiadása egyszer használatos műanyag edényben történik a főzőkonyhán kívüli átadással.
 • Az ingyenes gyermekétkeztetésre jogosult, Tiszalök belterületén lakó gyermekek részére az általános iskola főzőkonyhája biztosítja a napi egyszeri meleg étkezést. Az ételek kiadása egyszer használatos műanyag edényben történik a főzőkonyhán kívüli átadással.
 • Az ingyenes gyermekétkeztetésre jogosult, Kisfástanyán és Újtelepen lakó gyermekek részére a napi egyszeri meleg étel kiszállításra kerül.
 1. A Tiszalöki Közös Önkormányzati Hivatal valamint a Városüzemeltetési Intézmény a telefonos, vagy az elektronikus ügyintézést részesíti előnyben. Személyesen kizárólag előzetes időpontfoglalást követően tudják fogadni az ügyintézők.

 

Kérjük, hogy hivatalos és pontos információk megszerzése érdekében a www.koronavirus.gov.hu oldalon, illetve a Város hivatalos honlapján www.tiszalok.hu tájékozódjanak.

 

A városvezetés által felállított Operatív Csoport folyamatosan elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedéseket hoz, melyről a lakosságot tájékoztatja.

A járványhelyzet kialakulásának elkerülése érdekében kérjük a Tisztelt Lakosságot, Szülőket a fentiek fegyelmezett betartására!

 

Tisztelt Tiszalöki Polgárok!

 

Hazánk és benne településünk közösségei, családjai, intézményeink dolgozói előtt komoly feladat áll. Képesek vagyunk-e megakadályozni a járvány terjedését, meg tudjuk-e óvni embertársaink, családtagjaink egészségét, az idős emberek életét. A tét óriási. Ebben a küzdelemben mindenki segítségére, mindannyiunk fegyelmezett és szabálykövető magatartására van szükség!

Arra kérek minden tiszalöki családot, hogy segítsék az idős hozzátartozóikat, szomszédaikat, pl. a szükséges élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében. Figyeljenek oda és vigyázzanak a nagyszülőkre, dédszülőkre és egymásra.

Felhívom a lakosság figyelmét a helyzet higgadt és felelősségteljes kezelésére, a személyi higiéné, kézmosás fontosságára és arra, hogy különösen kerülendő az érintkezés lázas betegekkel vagy olyan hozzátartozókkal, akik fertőzött területről érkeztek.

A kapcsolattartás során részesítsék előnyben a digitális csatornákon történő kommunikációt!

Kedves Fiatalok! Idős rokonaitok védelme érdekében legyetek fegyelmezettek, tartsátok be az előírásokat, szabályokat!

A mindenki által jól ismert higiénés tanácsok megtartása mellett a következőre figyeljetek: mérsékeljétek vagy teljesen szüntessétek be azokat a tevékenységeiteket, melyek során közel kerültök társaitokhoz, ne szervezzetek bulikat, kerüljétek a csoportos találkozókat!

 

Együtt, összefogva, határozottan és felelősségteljesen megbirkózunk az előttünk álló időszak kihívásaival.

 

Tiszalök, 2020. 03. 15.

Tisztelettel:

                                                      Gömze Sándor

                                                      polgármester

 

A tájékoztató letölthető itt : Tiszalök Város Operatív Csoportjának tájékoztatója

 

Scroll Up
Betűméret változtatása
Kontraszt