Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

TOP-2.1.2-15

TOP-1.1.1-15

Tiszalök Város Önkormányzata

 

TOP-2.1.2-15-sb1-2016-0008

Sajtóközlemény

ZÖLD VÁROS KIALAKÍTÁSA TISZALÖKÖN

 

Tiszalök Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra kerülő “Zöld város kialakítása” TOP-2.1.2-15-SB1 kódszámú pályázaton 402 602 698 Ft uniós támogatást nyert.

 

A “Zöld város kialakítása Tiszalökön” című projekt célja az intézményi városrész zöldfelületi rendszerének növelése, rehabilitációja. A szabadidő eltöltésére alkalmas terek kialakítása, rekonstrukciója és ezen beavatkozások megközelíthetőségét javító infrastrukturális fejlesztések megvalósítása. A helyi gazdaságélénkítés feltételeinek bővítése és a közösségi és sportélethez szükséges intézményi háttér strukturális fejlesztése.

A projektünk jelentős megújulást hoz majd a város életében. Az eddig leromlott állapotban lévő, a város központjában található két fő park, és a két kisebb park, az Idősek Gondozó Otthona előtti, és a Kossuth tér zöldfelületi megújítása történik meg.

 

Ezen kívül a Kossuth utca és az Ady utca-Arany János utca érintett szakasza mentén a zöld felületek is megújulnak majd. Új parkolók kerülnek kialakításra és a belvízrendszer rekonstrukciója is megvalósul. A város tulajdonában álló kis cukrászda épülete kívül-belül a kor kívánalmainak megfelelően kerül átalakításra, bővítésre. Az Arany János és a Rákóczi utcák sarkán található, jelenleg állami tulajdonban lévő nagyon leromlott állapotú üresen álló ingatlant az önkormányzat megvásárolja, és egy olyan sportkomplexumot hoz ott létre, ahol helyet kapnak a kondicionáló termen kívül a városban eddig még nem működő új sportágak is, mint például a vívás, a darts, a sakk vagy az asztalitenisz.

Scroll Up
Betűméret változtatása
Kontraszt