Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

TOP-5.1.2-15-SB1-2016-00009

Sajtóközlemény  

A “Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása Tiszalök városa és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal által” című és TOP-5.1.2-15-SB1-2016-00009 sz. projekt indításáról

 

 

  1. szeptember 1-i indulással Tiszalök városának és térségének komoly segítséget adhat az a 240 millió forintos, európai uniós, vissza nem térítendő támogatással megvalósuló projekt, amely központi céljául tűzte ki azt, hogy a térség sajátos, több szempontból is hátrányos munkaerő-piaci helyzetét képzésekkel, álláskeresők munkához juttatásával jelentős mértékben javítani fogja, összhangban az országos, ill. Szabolcs –Szatmár – Bereg megye gazdasági – foglalkoztatáspolitikai céljaival. Az induló térségi paktumszervezet komoly szakmai-foglalkoztatáspolitikai megalapozással, Tiszalök városa mellett a Megyei Kormányhivatal, a járási munkaügyi szervezeti egységek és a térség meghatározó munkaadói- vállalkozói körének részvételével tervezi elérni céljait.    

 

A projekt a Széchenyi2020 program keretében valósul meg, tervezett befejezése a 2020. év vége, de kiemelt célként szerepel, hogy a paktumszervezet hosszú távon is működőképes legyen, tehát a térség munkaerő-piaci helyzetét hosszú távon is javítsa, az elért eredményeket megőrizze.

A projekt megvalósítása során a foglalkoztatás-növelés célja érdekében foglalkoztatási együttműködések, partnerségek jönnek létre, munkaerő-piaci programok, képzések indulnak meg.

Fontos elem még, fentiekkel összhangban, a társadalmi együttműködések támogatása. A projekt keretében, többek között, helyzetfeltárások, problémaelemzések, térségi foglalkoztatási stratégia, akciótervek kidolgozása, igényfelmérések is szerepelnek.

A megvalósítók, a címben is megjelölt Tiszalök városa, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal. Utóbbi a célcsoportok képzését, foglalkoztatását, illetve munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtását fogja végezni, míg Tiszalök városa mindezek előkészítő-kapcsolódó feladatait látja el, a Paktumiroda, a Paktumszervezet által is.

A megvalósuló foglalkoztatási paktumok keretében álláshoz jutók száma 65 fő, illetve a munkaerő-piaci programokban résztvevők száma 152 fő lesz.

 

 

 

További információ kérhető:

  1. Erdélyi Iván, irodavezető

Elérhetőség: 06 /30/ 603-5166, radlex007@gmail.com

Scroll Up
Betűméret változtatása
Kontraszt